English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

18 Eylül 2013 Çarşamba

GOOD DOCTOR (KOREAN)


Bugün sizlerle  hala yayını devam eden henüz final yapmamış bir diziyi paylaşmak istiyorum. İki gündür diziyi soluksuz izliyorum ve dayanamadım. Bu dizi resmen hayattan çok önemli kesitler taşıyor. Günümüzde engellilere karşı olan tutumumuzu göz önüne getirip kendimizi sorgulamamıza neden oluyor. Ben diziden çok etkilendim neden diye soracak olursanız çoğumuz hayata olumlu tarafından bakmak yerine olumsuzluklarının üzerinde duruyor. Zor olaylarla karşılaştğımızda içimizdeki gücün farkına varamıyoruz fakat dizimizdeki karakter hayatındaki tüm zorluklara karşı dim dik ayakta durabiliyor. Kendi engeliyle yaşamayı biliyor. Neyse çok fazla kendi düşüncemi anlattım sanırım diziyle ilgili şimdi bilgi verme zamanı...

OYUNCULAR
Joo Won - Park Shi On
Moon Chae Won - Cha Yoon Seo
Joo Sang Wook - Kim Do Han
Kwak Do Won - Kang Hyeon Tae
Lee Ah Rin - Lee Ga Kyeong
Kim Young Kwang - Han Jin Wook
Kim Min Seo - Yoo Chae Kyung


Park Shi On genç fakat otizm ve gelişimsel bir engelle baş eden bir adamdır. Zeka yaşı 10 yaşındaki bir insan gibidir. Çocukluğunda babasından ve mahallede ki çocuklardan engeli yüzünden çok fazla dayak yemiştir. Bir gün abisi onu mahallediki çocuklarla arkadaş yapmak ister ve çocuklar şart olarak kullanılmayan bir madene girip ordaki vagonu getirmesini ister Park Shi On bundan korkar ve abisi ona eşiklik eder. İçeri girdiklerinde maden çöker ve abisi hayatını kaybeder. Bu olaydan sonra annesi babasının işkencelerine dayanamaz ve evi terk eder engelli bir çocukla kalan babada çocugu ortada bırakarak kayıplara karışır. O günden sonra Park Shi On u yetiştirmek için mahallede bulunan doktor gönüllü olur. Yaşıtlarından farklı olan ve zihinsel engeli olan Park Shi On doktorluğa olan yeteneğini keşfeder ve kendini tıbba adar. Aradan seneler geçer ve Park Shi On tıp fakültesini bitirir. Onu yetiştiren doktor bir üniversite hastanesinin başındadır ve onun stajyerliğini orda yapması için kurulu ikna etmeye çalışır. Park Shi On kurul toplantısına yetişmeye çalışırken metroda bir çocuk reklam panosunun üzerine düşmesiyle çok ağır yaralanır ve Park Shi On cocuga metroda inanılmaz bir şekilde müdehale eder ilk başta kurul Park Shi On u kabul etmez fakat bu olayın ertesi günü internette müdehale videosu tıklanma rekorları kırar ve hastane iyi bir reklam olacagını düşünüp Park Shi On u kabul eder ve baş kahramanımız üniversite hastanesinin pediyatri bölümünde staja başlar. İlk bölümlerde meslektaşları tarafından dışlanır sadece bir doktor ona yardımcı olur ve her zorlukta yanındadır o da dizimizin asıl kızı Cha Yoon Seo dur. Park Shi On onun yardımıyla yavaş yavaş engellerinden kurtulmaya başlar ve Cha Yoon Seo ya aşık olur. dizi hala yayın aşamasında olduğundan ancak bu kadar detay verebiliyorum çünkü ilerleyen bölümlerde neler olacagı konusunda benimde henüz bir fikrim yok.
Dizi ilk başlarda fazla duygusal olsada ilerleyen bölümlerde daha heyecanlı hale gelmeye başladı tıbbi vakalarıda içinde bulunduran dizi benden tam not aldı umarım sizde izler ve seversiniz :)


DİZİ MÜZİKLERİ






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder